MoMinds Katja

REG V1088/2010

Född: 091220

U: GK Vallh pr Nellie-Diamond

E: Gk Vallh pr Smedjegårdens Bozz

 

Katja är en trefärgad border collie tjej från Hanna och Andreas Rundqvist i Olofstorp som kom till oss i mitten av februari 2010. Hon är en framåt och social tjej, lika kelen som full av bus.

September 2010 tog sig Katja ut från vår trädgård och ut på gatan. Jag hör en bil tuta och ser den väja för Katja som står på vägen. Jag springer ut och då är Katja borta, det kommer en bil körande som jag vinkar på för att få dom att stanna. De saktar ner och precis när de passerar vårt hus så kommer Katja upp från diket och ut på vägen. Bilen träffar henne på höger bak/höft. Katja blir rädd och springer iväg in till grannen. Jag springer efter och hon står där ett tag och tittar på oss. Sen vände hon och sprang. Först letade jag själv och hade Ludwig med i vagnen. Sen lämnade jag honom hos grannen och ringde Fredrik som kom hem och hjälpte till. Mitt i allt tumult så ska jag dessutom prata med de som kört på henne, de kunde ingen svenska och ägde inte heller bilen. Fick prata med ägaren och berätta hela historien på engelska. Efter 2 timmars letande så hittade Fredrik färska tassavtryck på en åker några km härifrån och han följde dom en bit tills dom inte syntes mer. Han pratar med en bonde som inte har sett nån hund springa omkring, då en bil stannar och frågar om nån av dom är av med en collie. Då satt hon på hans veranda och vägrade gå därifrån. Vi körde dit och det var vår Katja! In med henne i bilen och iväg till veterinären som inte hittar något fel på henne. Detta var en av gångerna hon hade änglavakt, en annan var när hon sprang ut på tunn is på vår damm och en tredje när hon fastnade i taggtråd.

Katja har tränas i agility och vallning och är en mjuk och fin hund att arbeta med. Hon har mycket kamp, motor och arbetsvilja.

Katja 11 veckor

Taget samma dag som fotot ovan, de där öronen lever ett eget liv

 

Katja 8 veckor gammal