Ädelstenskullen

U: Korad Glimmagårdens Glittra

U: Korad Tjh Holmåsa`s Queen of Rain

E: SAgCh, SAg(hopp)Ch, NAgCh, FinAgch, SLCh Continental`s Ace of Clubs

 

Tosca kommer ur en kull där alla är fria på höfter och armbågar. Hon är en trevlig, social tik med mycket arbetsvilja! Hon är Korad på 209 poäng (+2 på nerver), MH-testad med etta på skotten, LP 1, utställd med flera CK, BiR och BiM-placeringar, tävlar i agilityklass 3 samt hoppklass 3.

 

E: Korad LP2 SUCh Lilla Eklidens Brolle

U: Korad, SUCh, LP1 Grey Arrows Guardian Angel

E: Korad Multich Leslie`s Regal

Brolle kommer ur en kull där samtliga är röngade UA på höfter och armbågar. Han är en trygg och social kille med bra drifter och arbetsvilja. Brolle är Korad på 215 poäng (+2 på nerver), MH-testad med etta på skotten, uppflyttad ekl spår, har LP i lydnadsklass 2 samt SUCh.

Läs mer om Brolle på Röd Orkan

 

 

Valparna föddes 16/3, den första kom 7.48 och den sista 12 timmar senare. 5 hanar och 3 tikar blev det men tyvärr miste vi 2 av hanvalparna. Valparna är mörka och fina, alla har något vitt på brösten och några ha även några vita tår. Tosca är duktig på att ta hand om dom och är mån om att hålla dom rena, varma och mätta. Vi har inte bestämt oss för vilket tema det blir på denna kullen men återkommer med det! 19/3 miste vi den sistfödda lilla tiken.

3/4 Valparna har öppnat sina ögon och går omkring litegrann i valplådan. Tema är bestämt för kullen och det blir ädelstenstema, med tanke på Toscas stamtavlenamn Glittra. Tikarna kommer att heta Tigeröga och Citrin. Hanarna kommer att heta Sardonyx, Opal och Ametist. Tar man första bokstaven i varje namn så blir det Tosca!

 

6/5 Mycket har hänt sen sist! Valparna är 7 veckor gamla och tillbringar sina dagar utomhus i hundgården eller i trädgården. Sover gör man inomhus i sin hage och innan man går och lägger sig så letar man godis. De äter Purina Pro Plan Puppy salmon and rice med god aptit. 3/4 var vi på mitt jobb och hälsade på. Själva besöket var jättekul tyckte valparna men bilresan kunde de varit utan. Lite mer bilåkande denna vecka får det bli. Alla valparna är sociala, framåt och föremålsintresserade. De är trygga små individer fulla av upptåg. Valparna har blivit avmaskade 2 gånger med Banminth och det var inte populärt.

Glimmagårdens Tigeröga: den röda tiken, bor hos fodervärd Matilda Månsson i Linderöd. I familjen ingår även blandisen Cola. Tigeröga är en liten tjej med skinn på näsan och mycket attityd som vet vad hon vill. Hon är minst i kullen och mycket näpen. Positiv och full av upptåg och bra ideèr är hon! Som tex att ha en gammal plastblomkruka med tillhörande kasserad blomma som valpleksak, det hade inte vi själva tänkt på så det löste hon själv. Bara att gå och hämta i slänghögen. Hon är den som först tog sig ur valplådan, gick längst i valprummet, gick hela vägen till hundgården själv osv.

Glimmagårdens Opal: den gröna hanen som sedan blev svart bor hos fam Roos i Tranås. I familjen ingår även Glimmagårdens Hagel samt en colliehane. Opal är störst i kullen och har en päls som skiljer sig lite från de andras, den är lite längre. Opal är en lagom tuff kille som gillar att kampa och använda näsan. Han är orädd och framåt.

Glimmagårdens Sardonyx: den vita hanen som blev orange är. Sardo som han numera kallas bor hos fam Nilsson i Eslöv. Han är en social och framåt kille. Minst bland hanarna. Verkar vara av lite mildare kaliber är syskonen. Han gillar att kampa och går gärna på upptäcksfärd. Han var den förste som gick in i vårt stall, därinne puttade han upp dörren till vedboden och klättrade omkring på veden som låg på golvet.

Glimmagårdens Citrin: tiken med lila halsband är av lite mildare kaliber än systern men talar gärna om vad hon vill och inte vill. Hon är lite större än sin syster samt hade som valp några vita tår. Tittar man noga så är hon fortfarande lite ljusare i pälsen på vissa av tårna men det vita är borta. Dizzie som hon numera kallas bor hos Sofia Ekblom i Örebro.

Glimmagårdens Ametist: den blå hanen är en gosig liten nallebjörn! Ibland myser han dock med öppen mun vilket är mindre trevligt.... Lite mindre än Opal i storlek och lite större än Sardonyx. Mandel som han kallas bor hos mamma Tosca i Falköping och är husses hund.

 

Några av valparna, alldeles nya!

 

2 av valparna 2 dagar gamla

 

3 av valparna 2 dagar gamla

 

Så här trött blir man!

De två tikarna 070325

 

Glimmagårdens Opal: hanen med grönt/svart band

Opal 3/4

Opal 3/5

Opal med sina nya ägare Niklas och Karin 12/5

 

Glimmagårdens Sardonyx: hanen med vitt/orange band

Sardonyx 3/4

Sardonyx 3/5

 

Glimmagårdens Ametist: blå hane 3/4

Ametist 3/5

Ametist maj 2007

Ametist maj 2007

 

Glimmagårdens Citrin: lila tik 3/4

Citrin 3/5

Citrin maj 2007

Citrin maj 2007

Glimmagårdens Tigeröga: röd tik 3/4

Tigeröga 3/5

Tigeröga "Ester" med matte Matilda 12/5

Ester maj 2007