Hollywood-legendkullen

6+3 (0+2 döda) födda 081127

U:Tjh SAgCh SAg(hopp)Ch SUCh SV-03 Holmåsa`s Glimma Galadriel

E: Korad Kogaråsens Orax

Glimma är en fantastisk arbetshund som aldrig ger upp. Hon är pigg på det mesta och har en otroligt bra kamplust och motor. Förutom ovanstående meriter så är hon MH-testad med 1:a på skotten. Läs mer om Glimma samt se bilder på hennes egen sida.

 

Orax kommer från en kull på 9 där alla är röntgade med A-höfter och UA på armbågarna, samtliga i kullen är dessutom MH-testade med 1:or på skotten. Orax är en trevlig, social och arbetsvillig kille. Han är korad på 163 poäng samt uppfl lkl 2. Vi förväntar oss en kull på mentalt stabila, sunda och arbetsvilliga hundar.

      

 

Valparna alldeles nyfödda

Tikvalpen 8 dagar gammal

Greta Garbo, lila halsband 4 veckor gammal

Gabbis har flyttat till fam Hedsten/Andersson och har flutit in väl i sin nya flock. Hon är en tjej med skin på näsan som gillar att bära och kampa. Gabbis är en orädd tjej med många järn i elden. Hon är lika kreativ som sina bröder och på meritlistan står bla bära tungapport, hoppa på fönstret  när hon vill in, förse sig själv med mat från den stängda fodertunnan om hon är hungrig samt hämta dammsugaren när städningen hemma inte är bra gjord!

Erroll Flynn, brunt halsband 4 veckor gammal

Erroll bor hos fam Becker i Malmö och jobbar i inredningsbutiken Deisy-Boo. I familjen ingår blandisen Deisy samt en katt. Viggo är en trygg och social kille med mycket motor och kamp som tog flytten till stora staden med ro. Att åka hiss och promenera på stan är en baggis för en liten kille som han.

Marlon Brando, grått halsband, blir grå 4 veckor gammal

Marlon Brando, 8 veckor

Marlon letar efter en egen flock. Han är en tuff kille med mycket motor, kamp och föremålsintresse. Marlon är en väldigt förig kille som tar ständigt tar kontakt med oss när vi är ute med hela flocken. Han har bra doftintresse och är en problemlösare. Ser ut att bli riktigt bra exteriört.

James Dean, grönt halsband 4 veckor gammal

James Dean, 8 veckor

James är en trevlig och social kille som gärna utforskar omgivningarna. Han har mycket kamp och föremålsintresse. Heffa är på kollo hos Petra och storebror Sardonyx med flock, letar nytt hem. Heffa har provat spåra ett par gånger och tycker det är mycket intressant. Han är en mer viljestark kille än bröderna och protesterar ljudligt om han inte får som han vill. Han är en framåt och social kille.

Zorro 13 veckor

Quentin Tarantino, ljusblått halsband, väldigt mörk

Zorro har flyttat till Katarina Persson och har anpassat sig väl i sitt nya hem. Han är den mörkaste valpen i kullen, var nästan svart första tiden. Zorro ska börja valpkurs i februari. Zorro avgudar sin matte och är helt säker på vilket hus som är hans på gatan, grannflickan var ute med honom vid ett tillfälle och skulle sedan ta med honom hem till sig där även matte var men det gick inte Zorro med på så tjejen fick ringa in och be matte komma ut och då gick det bra! Zorro är liksom Gabbis väldigt intresserad av hushållsarbete, hans viktigaste projekt just nu är att anfalla dammsugaren och golvmoppen när matte försöker städa.

Chevy Chase, orange halsband, grå

Chevy Chase, 8 veckor

Chase 11 veckor på kollo hos morfar, farbror Ess och lektanten Tease. På bilden, första mötet med Ess.

Chevy är valpen med det runda ansiktet! Han var sen med att resa öronen men när de väl kom upp så har de fått en bra placering på huvudet. Chevy letar nytt hem. Chase har varit på kollo hos morfar med flock och har redan varit med på sina första kurser. Han är en trevlig, stabil och social kille som gillar leksaker. När han åkte till Annika fick han åka med en person han aldrig hade träffat men det gick jättebra och framme i Södertälje så skuttade han ur bilen med viftande svans, fram till Annika som han heller aldrig träffat och charmade in sig direkt! När Chase kom hem igen var det ett kärt återseende mellan bröderna grå och de har himla kul tillsammans. Chase använder gärna sitt luktsinne för att hitta viktiga saker som mat och leksaker tex.

Tony Curtis, svart halsband, blir grå

Pajas har flyttat till Åsa i Källby och jobbar på skola tillsammans med matte. Han har funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem och åker tåg och tunnelbana med ro. Som en van resenär och arbetare passar han på att vila på tåget innan jobb. Pajas har tidigare varit på kollo hos Anna och  morbror Gandalf med flock. Han var den enda valpen som skrek när han vaccinerades, men det är inget han känns vid nu längre. Han är en mycket miljöstark liten kille som tar det mesta med ro.Främmande underlag är inget konstigt i Pajas värld.  Liksom syster Gabbis kampar han med gardiner och bär metallföremål. Han är en kreativ valp vars hyss inte behöver skrivas ut här.....  fast kommentaren från Elgiganten om mobiltelefonen var rätt roligt..... "den ser ut att ha blivit utsatt för extremt mycket våld"

 

090304: Tre killar finns kvar till salu, James Dean, Chevy Chase och Marlon Brando. Alla 3 säljs främst till arbetande hem, de är tre aktiva, sociala och mycket trevliga killar. Av rapporterna att döma från de andra så har alla tagit flyttarna till egna hem med ro och anpassat sig snabbt i sina nya hem.

090129: Hela kullen är veterinärbesiktigad ua! Alla testiklar var på plats, alla bett bra osv! Skönt att ha det avklarat. Som jag skrev ovan så var det en av valparna som skrek när han vaccinerades, såklart den största av grabbarna. Men om han själv får ha ett ord med i laget så berodde det på att han fick den tjockaste nålen, säkert en sån man använder till hästar eller nåt. Alla valparna är väldigt miljöstarka, ingen individ är svagare än någon annan. Det är en kull med mycket näsintresse, kamp, social kapacitet och föremålsintresse. 5 hanar letar egna hem, både röda och grå. Detta är verkligen en kull för dig som vill ha en stabil, social arbetshund. Greta Garbo (Gabbis) och Quentin Tarantino (Zorro) har flyttat till egna hem, James Dean och Tony Curtis har flyttat på tillfällig miljöträning så kvar här hemma har vi 3 små killar.

081228: Temat är bestämt och valparna är döpta. De har fått en större hage i tvättstugan och har utvecklats massor sen förra uppdateringen. Alla har upptäckt leksaker och de leker även mycket med varandra. Julafton och juldagen fick hela gänget samt Glimma följa med till Fredriks föräldrar och fira jul. Vi hade med en bur och några kompostnät till en hage och det fungerade bra. Inga rädslor här inte! De var rätt trötta av alla intryck och sov länge på annandagen! Alla 7 är lika framåt och sociala, kullen är väldigt jämn och än så länge är det svårt att se särdrag. På juldagsmorgon mötte hanvalpen med ljusblått halsband mig i hallen när jag gick upp, han hade tagit sig ut från hagen och gått genom hallen ut till vardagsrummet i mörkret och var mycket stolt och glad över sig själv.

081208: Glimma och Orax valpar föddes fredagen 27/11, det blev totalt 9 stycken varav 6 hanar och 3 tikar. Av de 9 valparna så var en tik betydligt mindre än de andra vid födseln men hon var pigg och stark. På lördagen började hon tackla av och dog under dagen. På söndagen miste vi en av de andra tikvalparna, när hon föddes så var hennes fostervatten väldigt mörkt och blodblandat samt att moderkakan hade gått sönder. Hon blev dålig på söndagen och dog på måndagen.         De övriga i kullen mår bra och utvecklas fint. De är nu 10 dagar gamla och har börjat öppna ögonen så smått samt försöker sträcka på sina ben och gå istället för att krypa. Mycket gulligt! De är himla försigkomna måste jag säga och tidiga i sin utveckling. Temat för kullen är inte helt klart, jag funderar på 2 olika alternativ just nu.... Färgmässigt är det stor variation på valparna, en ser nästan svart ut, några är riktigt röda och några tror jag blir grå! Jag gillar ju grå tervar så inte mig emot! Individbilder kommer så fort ögonen är ordentligt öppna!