Holmåsa`s Glimma Galadriel S32119/2002

21/4 2002-27/9 2010

U: Korad Tjh LP1 LP2 Holmåsa`s Queen of Rain S14041/98

E: SLCh SAgCh SAg(hopp)Ch Continental`s Ace of Clubs S48208/98

Glimma september 2005

Glimma på kurs för Jenny Damm, foto Mette Björne

Alltid full fart!

Glimma på kurs för Jenny Damm, foto Mette Björne

 

Glimma september 2005, foto Mette Björne

Agilitytävling i Falkenberg juli 2007

Falkenberg juli 2007, notera påsarna i skorna för att hålla fötterna kanske en aning torra......

 

 

 

Glimma är höftledsröntgad UA och armbågsröntgad 0/1 ( Troligtvis en skada under hennes uppväxt, enligt veterinären)

Ögonlyst 4/10 2006 för PRA, MRD samt katarakt utan anmärkning.

Hon har genomfört MH-test med lysande resultat, b la så är hon helt skottfast.

Meriter: SM silver i lag tillsammans med Team Pro Plan 2010, Svensk Agilitychampion, Svensk Hoppchampion, 1 danskt hoppcert, internationellt agilitycert, Svensk Utställningschampion,  Svensk vinnare 2003 på utställning , tjänstehund i flygvapnet och uppflyttad till lydnadsklass 3. Har ett cacib, ett reserv-cacib samt några ck.

Glimma är en valp mellan Jessie och Annica Allers Ian som jag behöll i deras första kull.

Hon är född 020421 och är en väldigt smidig, liten tik..

Hon är pigg på det mesta och det ska gärna gå undan!

En helt underbar hund att jobba med!

Vi tävlar agility och lydnad. I lydnad är hon uppflyttad till lydnadsklass tre, i agility tävlar vi i hoppklass tre och agilityklass 3.

Glimma är en mycket speciell hund som tar stor plats i våra hjärtan och därför har hon fått ge namn åt vår kennel. En hund som Glimma får man bara en gång i livet.....

 

Sen vår/tidig sommar 2010 började Glimma kräkas någon gång ibland. I samråd med veterinär provade vi att ge mellanmål så att hon aldrig var tom i magen. Detta fungerade bra ett tag men sen började hon kräkas igen. Röntgen på buken visade att livmodern kunde vara lite förstorad. Hem men dietfoder och info om att vi troligtvis behövde kastrera henne. Glimma vägrade äta fodret och vi bytte igen samt bokade tid hos en annan veterinär för ultraljud av livmodern vilken visade sig vara förstorad. Vi bestämde oss för att kastrera henne och i samband med detta även ta biopsier i magen. När vi hämtade henne efter operationen fick vi besked om att det inte såg bra ut i magen. I bästa fall berodde allt på att hon kräkt mycket, i värsta fall var det cancer. Hem och vänta på provsvar och nu åt Glimma bara burkmat. Efter några dagar fick vi det besked vi fasat för. Glimma hade cancer i magsäcken, troligtvis med flera metastaser. 27/9 2010 somnade Glimma in lugnt och fridfullt hos Dalbyveterinären, jag och Fredrik var med henne hela tiden. Hon är så otroligt och ofattbart saknad. Världens bästa Glimma, min trogna vän.

Veckan innan Glimmas kastrerade fick hon tävla en sista gång med sitt lag på Öland. Någonstans visste jag att hon aldrig mer skulle få göra det hon älskade, springa agility och därför valde jag att starta henne en allra sista gån.

 

Glimma har en kull (2+2) E: Falkvindens Urgosh född 061016

Glimma har en kull (6+1) E: Kogaråsens Orax född 081128