Ebba "Cassis" Reg V1386/98

U: gk vallhpr SLCh Katja RegV1469/92   E: Moel Nap NO1229/97

Höfter och ögon ua.

Titlar: Gk vallhpr SLCh SAgCh SAg(hopp)Ch LP1 LP3

Meriter: Godkänt MH -test, ett danskt agilitycert, ett internationellt agilitycert, sjua på SM i agility 2003 samt uttagen till landslaget vid VM i agility 2004.

041110: Tänk nu har ett helt år gått sen dina valpar föddes. De två första föddes i en fåtölj och resten i valplådan. Men den dög inte tyckte du, tvättstugan var mycket bättre!

Lilla Loppan, det är så svårt att förstå att du aldrig kommer hem mer.......

*****************

Cassis var min första egna hund, innan henne hade jag tränat andras hundar. När jag skulle skaffa egen hund så ville jag ha en border collietik. Hon skulle vara långhårig och bluemerle.....

På SM 1997 så träffade jag Andreas Rundqvist och Katja, en liten korthårig, svart-vit tik. Jag föll direkt! Om du någon gång ska para henne så vill jag ha en valp sa jag till Andreas. Våren 1998 parades Katja med Moel Nap och 30/4 föddes valparna. Jag och Lottie ( Somollis kennel ) var uppe och tittade på valparna när dom var 5 veckor men jag överlät till Andreas att välja valp till mig. Några dagar innan jag skulle få min lilla hund så hade Andreas bestämt sig, den korthåriga tiken som var mest lik Katja skulle bli min! Cassis och jag var med om mycket tillsammans. När jag jobbade med vakthundar så var hon alltid med och vi passade ofta på att träna på lediga stunder. Cassis var verkligen en allroundhund, vi tränade sök, spårade, provade på skydd, tränade lydnad och vallning innan agilityn kom in i våra liv på riktigt. Den sista tiden var det mest agility  som gällde.

Hösten 2004 blev vi uttagna till landslaget vid VM i agility! I laget skulle även Caroline med Ascot ( Cassis halvbror ) och Jörgen med Don ingå. En vecka innan VM blev Cassis plötsligt sjuk. Hon ville inte äta och blev yr och vinglig. Vi åkte in till Malmö djursjukhus halv ett på natten och Cassis blir inlagd. Vi misstänkte att hon hade fått livmodersinflammation men så var det inte. Tyvärr........

Halv tre på morgonen ringer veterinären och då har dom fått svar på blodproverna, det är levern som det är fel på. Halv fem ringer hon igen, vi måste åka in för Cassis håller på att dö. Vi kör dit och när vi kommer in så sitter veterinären hon henne. Cassis piggnar till under småtimmarna, hon reagerar på ljud och när vi tar på henne. Halv åtta åker vi hem igen. På kvällen ringer veterinären igen och berättar att Cassis har blivit mycket sämre. Det enda som finns att göra för vår lilla hund är att ge henne plasma och det finns bara i Helsingborg. Vi åker och hämtar Cassis och kör henne till Helsingborgs djursjukhus och nu är hon inte längre kontaktbar. Hon blir inlagd. På söndagen så ringer veterinären och säger att Cassis tillstånd är oförändrat. Hon är mycket dålig och kan dö när som helst. Hon får en dag till på sig att svara på behandlingen. På måndag förmiddag så ringer veterinären igen. Cassis blir inte bättre, snarare tvärtom. 

Det enda rätta nu är att låta henne somna och slippa lida.

Vi åker in till henne och sitter hos henne när hon får sin spruta. Vår älskade hund finns inte mer.

Stort tack till djursjukhusen i Malmö och Helsingborg. 

Tack alla ni som har stöttat oss, ni är guld värda.  

Sov gott nu lilla hjärtat, vi tänker  på dig.

 

Cassis fick valpkull 2003, 3+3, med Mosses Fleet.

Kan läsa mer om dom på deras egen sida eller under valpar.